День Миру

2016-09-21

/Files/images/Den_mira.jpg

Свято «Міжнародний день миру» був започаткований рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 30 листопада 1981 року. Потрібно відзначити, що спочатку він відзначався у 3-й вівторок вересня. Потім, 7 вересня 2001 року, це свято було перенесено на 21 вересня.

Цілі і традиції на свято Міжнародний день миру

Міжнародний день миру був заснований для того, щоб стати днем глобального припинення вогню. Всі держави світу в цей день повинні дотримуватися правила припинення військових дій.

Крім того, це свято передбачає також проведення заходів, спрямованих на просвітництво та підвищення інформованості громадськості про проблеми, пов'язаних з припиненням військових дій в усьому світі.

Дзвін миру

Японія в червні 1954 року як подарунок піднесла ООН «Дзвін миру». Його відлили з монет, які були зібрані дітьми з 60 країн світу.

У центральному штабі ООН, розташованому в Нью-Йорку, також є подібний дзвін. Існує традиція дзвонити у нього двічі на рік: на самому початку весни - в день весняного рівнодення, а також 21 вересня, коли відзначається це свято.

На цьому дзвоні є напис, яка проголошує ідею миру в усьому світі. Щороку в цей день у всьому світі люди збираються для того, щоб знову разом подумати про те, як підтримувати мир на нашій планеті і обговорити питання, що стосуються припинення воєн. Вони також згадують жертв руйнівних війн, які вирували у світі протягом минулого століття.

Генеральний секретар ООН Кофі Аннан присвячує цьому дню послання, в яких говорить про те, що правителі різних країн повинні прислухатися до думки свого народу і повинні піклуватися про те, щоб зробити життя в їх державах більш безпечною. Всі люди повинні мати однакові права і свободи.

Після свого навернення він вдаряє в Дзвін миру. Ця церемонія також включає в себе хвилину мовчання, яка покликана вшанувати пам'ять загиблих. Потім виступає голова Ради безпеки ООН. Можна сказати, що це свято служить для залучення уваги широкої громадськості до діяльності ООН, спрямованій на підтримання миру і залучення в цей процес різних людей, організацій і груп.

На щастя, ми не бачили війну і всі її жахи. Ми вивчали війни тільки з підручників історії, фільмів та книг. Але, насправді, війна ще жахливіше, ніж ми можемо собі уявити. На ній кожну хвилину гинуть люди, не тільки солдати, але й мирне населення - жінки, діти і старики. Війна руйнує економіку країни, завдаючи їй великої шкоди.

На жаль, не можна сказати, що війни на нашій планеті припинилися. Час від часу то в одному, то в іншому її куточку спалахують збройні конфлікти. А їх винуватцями стають правителі, які не хочуть розуміти, як важливий і необхідний мир. Вони розв'язують криваві війни, не замислюючись про свій народ.

Для більшості людей світ є повсякденною реальністю, саме тому ми не часто замислюємося про його важливість. Необхідно приділити увагу питанням світу хоча б раз у році.

На жаль, зараз для багатьох людей у різних країнах світ є нездійсненною мрією. Вони живуть в постійній атмосфері страху.

Можна сказати, що світ є основою розвитку країни і всіх її громадян. У мирний час люди можуть вчитися і працювати, створювати сім'ї, народжувати і виховувати дітей, подорожувати, насолоджуватися життям, розвиватися в матеріальному, духовному і моральному плані.

Кiлькiсть переглядiв: 195

Коментарi